вторник, 2 септември 2008 г.

Сектор Б защо мълчи!? Хуй в устата ли държи!?


"Кой мислите, че прецака ЦСКА. Ние знаехме за проблемите им. Всичко беше подготвено. Сроковете им бяха минали и само чакахме. Обади ми се президентът на републиката.

Викам му, Георги, само да не им дадете лиценз на тия, че ще вдигна здрава олелия", това каза пред фенове босът на Левски Тодор Батков непосредствено след поредния еврорезил на ръководения от него отбор.

Едва ли тези думи се нуждаят от коментар. Вече и на слепите и глухите е ясно, че ЦСКА бе саботиран, за да може в Шампионската лига да играе изостаналия с 16 точки отбор на Левски.

"Служебните" от "Герена" без капка срам се намърдаха в най-комерсиалния турнир по втория начин. Батков директно си призна, че е знаел какво ще се случи доста преди решението на лицензионната комисия да стане факт. Може би го е знаел и когато уволни Стоилов и Сираков и назначи Велислав Вуцов преди вечното дерби. Но, така е...

От много сметки без кръчмар, от много нагласявания и задкулисни действия се стига до челен удар в трактор "Беларус" и може би до ужилване от Жилина. Словаците ще получат правото да завършат пошлата приказка за натрапения в Шампионската лига антирекордьор.

Босът на "сините" си призна, пред фенове, че ако ЦСКА получи лиценз, той щял да вдигне шумен скандал. Сега вече съм напълно убеден, че основната причина безапелационния шампион на България да остане извън Европа, не е свързана с плащането на някакви си 800 000 лева.

Заговорът срещу ЦСКА успя, но резултатите от него се оказаха опустошителни за идейните му проектанти. "Вече не вярвам, че някога ще влезнем в Шампионската лига", каза още Батков.

И тук свободното тълкуване на думите му води до извода, че човека е направил каквото е могъл, дръпнал е въжето на ЦСКА, но... просто не е оценил, че случайностите и късметът за Левски в турнирите свършиха. Сега дойде време отборът да се върне към реалността, която винаги му у отреждала място в задния двор на Европа.

Организацията срещу ЦСКА наистина бе добре направена, но сега със сигурност заговорниците проклинат деня, в който пожелаха да скроят мръсния номер и да натикат "сините" в Шампионската лига.

Просто мястото на Левски не е там. Чудя се какъв е този възторг, с който се приема новият съперник Жилина. Познавайки добре словашкия футбол смея да твърдя, че се задава нов много сериозен син шамар. Защото никой не обича натрапниците.

И така, докато Румъния и Португалия се застъпиха за Стяуа и Порто и техните отбори сега са в групите на Шампионската лига, мафията в България отстрани най-заслужилия роден шампион от Европа.

А ЦСКА просто щеше да мине като валяк през БАТЕ, защото не страда от европейска непълноценност и винаги се е справял с подобни опоненти. За Левски пък може би ще е най-разумно доброволно да се откаже от участие в турнирите.

За да не го отказват трактористи и велосипедисти. Или да се стигне дотам, че УЕФА повече да не допуска "сините" в Европа заради системно уронване престижа на футбола.

В неделя Левски показа на "Лаута", че в България когато се появи някое БАТЕ, проблемът може да бъде решен с Паста. Сега бе Стефан Спасов, другия път ще е Цветан Георгиев-Баничка. И така до следващото БАТЕ.

МАРИАН МАКАРИЕВ
в. "Меридиан мач"

Няма коментари: