четвъртък, 11 септември 2008 г.

Catch me if you can.


Току що гледах сезон 1, епизод 1 от Хванати в изневяра, с лиценза на американското Cheaters. В оригиналния формат има по 3 изневери на епизод, в родния - по 1, но това никак не разваля качеството на шоуто. 25-те минути на българския Чийтърс ми бяха по-брутални от всичко, което съм гледал в американския.

Преди си мислих, че у нас никой не обича да става за резил пред публика и шоуто няма да си намери клиенти. Явно обаче съм грешил.

Първият епизод ни показа семейството на преуспял мъж, с външния вид на мутра. Лъскава жена и млада любовница, два апартамента, единия - обител на гаджето. 20 минути драма. Биг Брадър, Освалдо Риос и Дързост и красота са бледа имитация на видяното. Главният герой, любовницата му и прецаканата му съпруга така запълниха екрана с крясъци, злоба, обяснения в любов, простотии, истерия, болка и още крясъци, че не можахме да видим ни водещия, ни бодигардовете, ни сценарий, ни нищо.

Диема тази година ме впечатляват за втори път Гледайте предаването, 22 часа - Диема.

http://dzver.com/blog

Три вечери след старта на скандалното ново риалити “Хванати в изневяра” може накратко да се обобщи: шоуто е очевадно режисирано, но това не му пречи да жъне успех сред широките маси.
Очевидно българската публика е била зажадняла за подобен тип зрелища, в които участниците се псуват, бият и повтарят едно и също възклицание по няколко пъти, при това с перфектна дикция.


joronedelchev.com
Бързо проучване сред форумите показва, че повечето хора взимат съвсем насериозно случващото се, което говори добре за режисьорите и актьорите. Има и изгарящи от нетърпение да "поръчат" гаджетата си за подобно детективско разследване...
Останалите – които осъзнават, че всичко е драматургия и постановка – обаче изглеждат не по-малко доволни от видяното. Преобладават мненията, че в сравнение с американския оригинал, нашата версия изглежда много по-автентично и забавно.
Процентът на зрителите, които са изцяло разочаровани от 30-минутните серии, изглежда пренебрежимо малък, или поне такива са моите наблюдения.

“Дано след тези 38 режисирани епизода заснемат и някакви с реални хора”, коментира посетител на форума в Telemaniac.com. Същото бих казал и аз. Не зная дали ще следя със същия интерес оставащите серии от първия сезон, но със сигурност бих хвърлил повече от едно око на втория, дано да има такъв.

Най-големият проблем на “Хванати в изневяра” е в парадокс, свързан с програмирането му в късния часови пояс. От една страна – няма как шоуто да се излъчва в по-ранен час, тъй като е твърде скандално и съдържа нецензурни кадри и изрази. От друга страна обаче, онези, които най-много биха му вярвали и биха му се възхищавали със зяпнала уста, след 22 ч вече са се пренесли в страната на сънищата...

Няма коментари: