понеделник, 6 юли 2009 г.

Време за малко политически коментари.

Или кой как се представи в една блиц класация по изборни резултати:
1. ГЕРБ - поредният флагман на надеждите на българския народ. Напомнят на успеха на НДСВ преди 8 години. Само дано Бойко не свърши като Царя. Тепърва ще видим управленския им потенциал колко струва. Със сигурност при добро желание имат сили да се справят с престъпността и да получат стабилна подкрепа от Европа, тъй като Левицата цяло лято яде шамари из Евросъюза. За разлика от НДСВ случайнo попадналите хора ще бъдат много по-малко. Освен тук-там някоя любовница, както се чува за някои места.
2. БСП - смазваща загуба, пред която резултатът от Евроизборите е направо цветен. Заради вътрешнопартийна алчност и липса на достатъчно качествени кадри в изпълнителната власт Партията столетница пропусна да усвои сума ти и пари от Еврофондовете, пред които "опасността" с пенсиите и Костов, направо бледнее. За справка Гърция и Португалия, които от едни бедни и смотани странички сега процъфтяват заради почти 100% усвояване на кинтите от Европа, срещу нашето под 1%...ма като сме си смотани, така е.
3. ДПС - Доган говори хубаво, но нека си печели електората в България, а не в Турция. Щото на фона на автобусните му екскурзии и масовото двойно гласуване, научните му теории и сладките му приказки, подсладени със скъпо уиски, може би пури и нещо беличко, звучат като ала-бала, безплатен ток и кючеци за циганите.
4. Атака - учудващо колко хора им се връзват на празните приказки.
5.Синята коалиция-не знам защо решиха, че са постигнали успех. Реално толкова си можеха, но само обединени, като все пак успяха да качат 2-3% от млади хора предимно, което е добре.
6. РЗС - "франчайзингът" на терминаторът Яне пак успя, а ВМРО се оказаха измамените камилчета, защото свършиха черната работа, извадиха няколко десетки хиляди гласа в полза на Янето, на които се дължи и ръста на РЗС, а накрая кандидатите им не успяха да влязат в Парламента, но така става понякога в живота.

Няма коментари: