понеделник, 22 февруари 2010 г.

За банките и Ибанките. Или кво става тия дни?

Тия дни просто се усеща, че става все по-напечено. Или ако досега не си го давал много, че има криза. То криза има. С главно КРИ. Освен, че тъпите строители, връщат лизинговите коли за 200 000 и пак живеят на квартира, и нямат пари за кафе/също като едно време, Животът е едно колело, нали така беше/, та, освен че тези бедни тарикатчета, които сукаха на наш гръб пак го духат, както по презумпция трябва да им е, защото те никога не са предназнчени за нещо повече от Бедни лузъри, които колкото и да се правят на хитри, накрая духат куровете на умните и пак нямат пари за кафе, сега полУжението е такова, леко надупено за всички наоколо. Примерно само чакат да няма много ток, та през април Викторито да стане 4.60, което мене реално не ме ебе. Но и мене, както и тебе, ни ебат по различни начини.
Та, днеска докато Митачето ме караше към нас с новата ми фанелка на Арсенал, си зададох малоумния въпрос, абе аджеба защо след като всички все повече примират и се посират, в магазините цените не падат, такситата не стават по-евтини, клубовете не стават по-евтини, и пиенето не става по-евтино, за жените е спортно.../а всички казват ЧЕ ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ/. А по и най-лошото е, че банките въобще не ги ебе, дори след като ПРЕМИЕРЪТ ГИ ПОМОЛИ ДА СИ НАМАЛЯТ ЛИХВИТЕ. Но Ибанките мълчат като ануси, цъфнали сред нищото, казано по-поетично. А навън валят лайна на парцали, защото Ибанките са си Ибали. :)
Ясно е едно. Че говорим за Национална сигурност. От Омбудсмана се прокрадна думата КАРТЕЛ, не КОКТЕЙЛ, колкото и да ми се иска, а КАРТЕЛ. Шибана малка ценова договорка на няколко кашона дърто Джони, специално издание и два футболни отбора манекенки.
А масрафа ние го плащаме. Да не си помислиш. Я виж там, стигат ли ти 5 лв за бира и цигари. Май, не а! Да го духаш, бедняко.
Та тия дни, получих някъв плик с покани. От банка. Уважаеми наш л0ялен клиенте/или пациенте!?/ заповядайте в нашта банка. И аз отидох. И то в един момент ми заприлича на Ибанка. Ама тука сега това струва 3 лева. Но после ще трябва да ви блокираме още 5, и може да се застраховате за 12. Викам, не, мерси. Мога и сам да си плащам сметките за тока и телефона. И като малоумен да седя на опашките, ама не и да ви дам пак 10 лв.
И така, та уж е банка, ама е за Ибанка.

Няма коментари: