събота, 7 март 2009 г.

Вива ла Революсион!

Филмът не е очаквания от мен екшън. Но пък е пълен с документализъм и най-важното, че изглежда неутрален.
Като гледам, хората на 30 са правили революции, а ние нямаме време, защото сме обхванати от глобалната мрежа, стреса на работа, ипотеките, порното, световната финансова криза, правенето на диети, футбола в събота, чалга каналите, фаст фууда, порното, парното, газта, гъза и прочее. Лайфстайла, модата, рекламите и прочее, които правят онази революция невъзможна. Сега нямаме Че и Фидел, а Нео и Морфей, който трябва да победят Матрицата.

4 коментара:

Борис Тодоров каза...

Този масов убиец и международен терорист ли рекламираш?
Прочети:
http://www.therealcuba.com/MurderedbyChe.htm

Препоръчвам на всички, които си мислят, че Че Лайнара е рок звезда.

Изразявам се просташки - за да е по релефно отношението ми към един
вманиачен изрод, надявам се да не бъда цензуриран.

Петър Николов каза...

Аз не го възхвалявам, казвам какво съм гледал. Колкото да избиването на хора, случва се с всеки режим. Комунистите са дошли, чистили са. След тях дойдоха другите и те изчистиха тихомълком хиляди хора, с други методи.
Аз революция без убийства не съм виждал. А ти знаеш ли какви хора е убил? Щото ми прави впечатление, че много главорези ги направиха жертви като се смени времето.
И този сайт, който ми показваш също е пропаганда.

Борис Тодоров каза...

Ще трябва да не се съглася с оправдателните обобщения, които правиш в коментара.
Нама никакво значение, какво е: революция, еволюция, контрареволюция и т.н. - нищо не оправдава убийствата на различно мислещити от нас.
Сайта, който паказвам, ако си забелязал - има лични свидетелства на 168 души да "героичните" убийства на Че Лайнара.
Там има и снимки на два паметника на Че Лайнара - вандалски поразрушени от признателното поколение - на следващия ден от откриването им.
Да се оправдават престъпниците и престъпленията - на всички главорези, без разлика от пол, убеждение,раса, религия и т.н. - е не само съучастие.

Клишето - Че Гевара/Лайнара/ - трябва да получи истинстото си място в историята, а не да възпитават децата и внуците ни с и певци песни за него да не пеят.

Петър Николов каза...

Не знам, аз нямам нито лошо мнение, нито го възхвалявам Че Гевара. И не случайно казвам, че филмът ми изглежда НЕУТРАЛЕН.
Това за съучастието, което говориш е много лошо. Звучиш ми малко като оня Жеков по Скат, според който 90%от българския народ е съучасник на престъпния комунистически режим и трябва да бъде наказан...Тези неща са не по-малко страшни. Това е фашизъм.
Повръща ми се като го гледам как се пени тоя човек от телевизора. Чак му текат лигите от проповядваната омраза. И ако тоя трябва да изобличава комунистите, то това е много лоша реклама за "изобличителите".