сряда, 18 март 2009 г.

Original sin. Ментета и оригинали.


Напоследък имам чувството, че всеки може да спечели всичко в България, независимо дали си заслужава. И тия есемеси са толкова пошла изява. То ясно, че всичко е организаторите да припечелят малко пари. Иначе надали продуцентите ще си изпуснат печалбата заради някакъв зрителски вот и изчислителни системи. И какъв е точно вота, искам да попитам аз, когато един човек пуска 10 есемеса, друг 5, а трети 3. Това не е вот, а търг, наддване по-точно. И е ясно, че ще спечели този, който плати най-много или събере най-много пари, а не този, който е харесван най-много. Ама е смешно как ги представят работите. Като срива на цените на имотите. Положителна новина за всеки българин, който иска да си купи нещо, за всяко младо семейство. Демек, нормални цени, купете си нещо. Но е твърде тъжно за спекулантите и строителните фирми, така че по новините, замрелия пазар е супер тъжна новина. Но ако квадрата стигне 2000 евро, трябва значи да се радваме!?
Но тези хора едва ли имат толкова мозък да разберат следното. Че в стремежа си да изкарат някакви големи пари напълниха България с всякакви ментета, от което просто подмениха ценностите на нацията. И сега, благодарение на тях сме пълни с менте. Футболисти менте, менте хляб, менте ракия, сирене менте, сгради менте, менте жени, менте певци...Поради техния тъпизъм, породен единствено от алчност затъпява и нацията, защото не е важно колко си добър, а колко ще си платиш. Когато си плащаш, може да станеш най-прекрасния.
Вижте само тази горе. С лещи, барнати зъби и гърди. Тя ли е най-красивата, че стана Мис? Също колкото оня лигльо "пее" на Евровизия.

Няма коментари: